“Jouw vraag brengt mijn creativiteit tot bloei”

Mijn loopbaan als fotograaf begon dertig jaar geleden op de redactie van een regionaal dagblad. Een goede leerschool, waarin ik getraind werd om snel te werken en alles uit het moment te halen. In de loop der jaren kwam ik erachter dat ik eigenlijk veel meer een ondernemer ben. In de zomer van 2004 besloot ik dan ook om mijn eigen bedrijf op te richten. Met veel klanten van het eerste uur werk ik nog altijd samen.

Feenstra Fotografie

Met Feenstra Fotografie heb ik mijn opleiding, vakmanschap en ambacht gecombineerd. Ik fotografeer graag in opdracht en sta het liefst naast de opdrachtgever. Ik denk mee, inspireer en vraag naar het waarom. Ik kan me goed inleven in de vraag van de klant. Daar komt mijn creativiteit uit voort. Meestal zie ik al snel voor me hoe ik een foto wil maken. Dan komt de rest bijna vanzelf.

Fotostudio

Sinds 2020 heb ik samen met collega Hans Hogervorst mijn studio in de kruidenwijk in Almere. 2x 30 jaar ervaring aan kennis en kunde komt hier samen. In de studio heb ik volop ruimte voor productfotografie, portretten en video. Daarnaast werk ik regelmatig op locatie bij de klant of buiten, in de natuur of op straat.

Waar mijn hart sneller van gaat kloppen

Fotografie is een creatief proces. Je moet dealen met het moment, en je hebt met zoveel factoren te maken. Factoren waar je soms geen invloed op hebt. Maar juist daardoor ontstaan vaak de mooiste dingen. Wanneer je de techniek op orde hebt, kun je op je gevoel verder fotograferen. Als ik een goede foto heb gemaakt, dan weet ik altijd meteen: “Dit is ‘m”. Het blijft een bijzonder moment: erachter komen dat een idee goed heeft uitgepakt. Dat maakt fotograferen voor mij ook zo boeiend. Daar gaat mijn hart sneller van kloppen.

Een goede voorbereiding is het halve werk

Goed voorbereid met de juiste spullen op pad. Dat vind ik niet alleen belangrijk in mijn werk als fotograaf, maar ook privé. ’s Zomers ben ik in mijn vrije tijd vaak te vinden op de racefiets. Je ziet zo veel als je in gestaag tempo door het landschap zoeft. In de winter bind ik graag de schaatsen onder. Voor een tocht op de Oostenrijkse Weissensee of gewoon een paar rondjes op de ijsbaan om de hoek. Zowel de fiets als de schaatsen geven mij het ultieme gevoel van vrijheid en ontspanning.

Wil je meer weten of persoonlijk kennismaken? Neem dan nu contact met mij op.